26. april 2010

Nordiske drenge hedder Lucas

I Danmark tager mange små piger med navne som Freja, Emma, Ida og Lærke deres første skridt i disse år. Og blandt de små drenge er navne som Lucas, Mikkel, Emil og William populære. Men er det kun i Danmark, at disse navne har fundet vej til toppen, eller følges vores navnetrends med vores svenske og norske naboers?

Svaret er et godt stykke hen ad vejen ja. Mange af de navne, som nybagte forældre i Danmark, Norge og Sverige falder for, er de samme. Allertydeligst ses det på topscoreren på listerne over de mest brugte drengenavne: Lucas har nemlig indtaget førstepladsen i alle tre lande de seneste år.

Nyfødte Lucas'er i Norden

Nyfødte Lucas'er (og Lukas'er) i Danmark, Sverige og Norge. Tallene skal ses på baggrund af landenes forskellige indbyggertal (5,5 mio. i Danmark, 9,2 mio. i Sverige og 4,7 mio. i Norge). Norge er kommet lidt senere med på trenden end de andre lande, men også her ligger Lucas nu i top.

Kigger man på de nordiske lister over populære pigenavne, ser man, at der er mindre overlap end hos drengene. I 2009 var Emma nemlig det eneste navn, der figurerede på alle tre landes top 10-lister. Netop Emma har til gengæld haft sin faste plads på top 10-listerne i både Danmark, Norge og Sverige i adskillige år – og har flere gange indtaget førstepladsen i alle tre lande.

Nyfødte Emma'er i Norden

Nyfødte Emma'er i Danmark, Sverige og Norge. Tallene skal ses på baggrund af landenes forskellige indbyggertal (5,5 mio. i Danmark, 9,2 mio. i Sverige og 4,7 mio. i Norge). Navnets popularitet kulminerede helt samtidigt i Norden, og det er stadig meget populært i alle tre lande.

Læs mere om tendenser i nordiske modenavne