12. juli 2013

William er nu populær i to former

Musikeren og tv-stjernen L.O.C. – Liam O'Connor – har sandsynligvis givet anledning til, at den irske kortform af William er blevet populær på meget kort tid. (Billede fra Wikipedia).

Danmarks Statistiks Top-50 over navne på børn født i 2012 viser en bemærkelsesværdig fremgang for drengenavnet Liam fra nr. 47 i 2011 til nr. 6 i 2012.

Liam er et irsk navn, en kortform af det engelske navn William, som igen stammer fra det oldtyske navn Wilhelm. Navnet er sammensat af to ord med betydningen "vilje" og "hjelm".

Når Liam er nr. 6, og William – igen – er nr. 1 på listen, kan man derfor ikke udelukke en afsmittende virkning. Liam er navnet på den populære kunstner L.O.C., der netop er blevet gift med en populær skuespillerinde. Det er sikkert den direkte årsag til navnets højdespring på listen.

Enkelte forældre kan dog tænkes at have valgt William med henblik på at kunne bruge Liam i det daglige. Og andre har måske fravalgt William som værende for tungt og har derfor foretrukket kortformen Liam, som først begyndte at røre på sig omkring år 2000 og for alvor er blevet populært efter år 2010.

Se Nyt fra Danmarks Statistik: Sofia og William indtager førstepladsen